De recepten in dit bekroonde, fenomenale kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een tikkeltje ruig. Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde 'eiland van de schoonheid'. De lezer leert niet alleen hoe figatelli (Corsicaanse worst) of brocciu (Corsicaanse geitenkaas) worden gemaakt, maar ook hoe je zelf de befaamde ratatouille sartenaise van Gisèle bereidt, of de canistrelli met hazelnoot van Gabriel.
Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio, op Corsica. Zijn wijnkelder is een begrip, een pleisterplaats voor wijnliefhebbers en lekkerbekken uit de verre omtrek. Nicolas' missie is om steeds opnieuw de ultieme Corsicaanse drank en spijs te vinden om mensen van te laten genieten.
Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio, op Corsica. Zijn wijnkelder is een begrip, een pleisterplaats voor wijnliefhebbers en lekkerbekken uit de verre omtrek. Nicolas' missie is om steeds opnieuw de ultieme Corsicaanse drank en spijs te vinden om mensen van te laten genieten.