De kever

0

DE KEVER van Michal Ajvaz: deel 14 in de reeks MOLDAVIET: korte verhalen uit de Tsjechische literatuur met nadruk op de 20ste en 21ste eeuw.
In het verhaal De kever, dat net als een cirkel geen einde of begin heeft, neemt Ajvaz de lezer mee naar de bibliotheek van de Karelsuniversiteit in Praag.
Terwijl plaats en tijd in het verhaal niet veranderen, wordt de lezer toch meegevoerd naar de wonderlijkste plekken: een bos van jassen op kapstokken, een paleis van malachiet, een rijk onder water. De reële en de imaginaire wereld vloeien steeds in elkaar over. Wie de gemene kever is, blijft onbeantwoord.
MICHAL AJVAZ [1949] schreef verschillende romans en filosofische essays en verwierf daarmee een geheel eigen plaats in de hedendaagse Tsjechische literatuur. Zijn proza vertoont verwantschap met dat van J.L. Borges, over wie hij een uitputtende studie schreef. Collega-schrijver JiríKratochvíl noemt Ajvaz in een enquête van het tijdschrift Reflex de belangrijkste persoonlijkheid in de Tsjechische literatuur van de laatste twintig jaar.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Hank Geerts
Laatste editie
20 februari 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Voetnoot
ISBN
9789078068525
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic