De kinderen van de Rothschildstraat

6

1926-1937 Frankfurt, begin 20e eeuw. Het leven van de joodse textielhandelaar Johann Isidor Sternberg en zijn vrouw Betsy loopt voorspoedig; de zaken gaan goed en het ontbreekt hen aan niets. Hun vier kinderen worden opgevoed door huishoudster Josepha en hun inwonende oudtante Jettchen.Maar dan breekt de oorlog uit. Otto, de oudste zoon, gaat vrijwillig naar het front. Moeder Betsy blijkt onverwacht weer zwanger te zijn. En onder de oppervlakte van de samenleving broeit een toenemend antisemitisme.

De kinderen van de Rothschildstraat, het vervolg op Het huis in de Rothschildstraat, is het tweede deel van een familiegeschiedenis die vele jaren en generaties omspant. Met een grote liefde voor historische details en een diep gevoel voor menselijkheid beschrijft Stefanie Zweig de lotgevallen van de Sternbergs, een joodse koopmansfamilie die het ongeluk had in de verkeerde tijd te leven.

'Een fascinerende familieroman.' - Berliner Zeitung

'Stefanie Zweig schrijft met veel warmte en gevoel.' - Cosmopolitan

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 december 2014
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789402303971
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De kinderen

door: veravb 1 like
Het gezin Sternberg heeft de eerste wereldoorlog goed doorstaan. Behalve de oudste zoon Otto is niemand overleden. Ze hebben de honger overleefd en het gaat het gezin goed. De kinderen worden groot en krijgen zelf kinderen. De ene dochter is ongehuwd, de andere is gehuwd met een Joodse jurist. Op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic