De kinderen van Putten

0

De kinderen van Putten
De razzia & de gevolgen
De herinnering aan de razzia van Putten is onuitwisbaar. Meer dan zeshonderd mannen werden in oktober 1944 weggevoerd; minder dan vijftig keerden terug. In De kinderen van Putten staan de herinneringen en ervaringen van hun verwanten en nabestaanden centraal.
De razzia van Putten is talloze malen beschreven, maar bijna altijd door de ogen van buitenstaanders. Marleen van Westing laat ‘de kinderen van Putten’ zelf aan het woord, bij wie de gebeurtenissen levenslang sporen hebben achtergelaten.
De nabestaanden geven ook hun visie op de landelijke discussies over het drama. Daarbij komen de mythen rondom de mislukte verzetsaanslag aan bod, evenals het lot van de mannen in de kampen, de schuldvraag en de naoorlogse verwerking in het dorp. Het beeld dat hieruit ontstaat, is een waardevolle aanvulling op – en soms een weerlegging van – de heersende ideeën en beeldvorming in de literatuur.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Marleen van Westing is afkomstig uit Putten. In 2007 studeerde ze af op De kinderen van Putten aan de faculteit Geschiedenis van de Universiteit Leiden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
239
Laatste editie
12 oktober 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Boom
ISBN
9789085066309
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic