De klank van de idee / Het beeld van de inspiratie

0

De teksten van het November symposion van 2014 in het conferentiecentrum Renova stonden geheel in het teken van FAMA400, de vierhonderdste jaardag van het eerste manifest van de Broederschap van het Rozenkruis.
Een musicus en Bachkenner toonde aan dat sommige van Bachs composities een spreuk uit de graftempel van Christiaan Rozenkruis weergeven,
een kunstenaar liet zien hoe vorm en beeld kunnen uitdrukken wat spiritueel leven is en de sprekers van Stichting Rozenkruis onderzochten hoe levensinspiratie uit één bron, toen en nu, de samenleving van nut kan zijn. Een van hen stelde het zo: 'De geest, die u vandaag hier aantreft, is de geest die herkent en erkent dat in iedere mens hetzelfde levensvuur brandt, die hem aanzet tot zoeken, tot vinden, tot realiseren en weer uitdragen: Ontvangen, dragen, verdragen, verder dragen en ten slotte overdragen.' Zo weerklonk op deze dag een appèl om dat wat men hoort en herkent als Licht, om te zetten in levensrealiteit.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
12 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Rozekruis Pers
ISBN
9789067324427

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 11,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 11,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic