De klassieke wereld

,

1

Top25's 1
De fascinerende en meeslepende geschiedenis van de twee grootste beschavingen die de wereld heeft gekend
De klassieke wereld brengt op magistrale wijze de eeuwen tot leven waarin Griekenland en Rome hun bloeitijd kenden. Aan de hand van de thema's vrijheid, recht en weelde bekijkt Robin Lane Fox wat deze beschavingen met elkaar gemeen hadden, en ziet hij de klassieke wereld door de ogen van een andere kenner van dit onderwerp: de Romeinse keizer Hadrianus.
Dit overzichtswerk is onmisbaar voor zowel degenen die voor het eerst kennismaken met de antieke wereld als de velen die er blijvend door geboeid zijn. Door Lane Fox' verbluffende kennis en vermogen om te vertellen leest De klassieke wereld als een lange en spannende reis door enkele van de imposantste culturen die de mensheid ooit heeft voortgebracht.
Robin Lane Fox (1946) is een fellow van New College in Oxford en university reader in antieke geschiedenis. Hij schreef diverse boeken, over Alexander de Grote, het christendom, en de bijbel.
'Lane Fox is een rasverteller. In prachtig Engels verhaalt hij meeslepend over alles wat met de klassieke Oudheid te maken heeft.'
de volkskrant
'De geboren verteller Lane Fox lardeert zijn boeiende uiteenzetting met mooie inkijkjes en analyses.'
nrc handelsblad
'Een indrukwekkende prestatie die een leven gewijd aan de wetenschap verraadt.'
the guardian
'Een briljant boek dat nooit rommelig aandoet en steeds stimuleert.'
the economist
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
815
Laatste editie
24 juli 2009
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035134478

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic