De kleur van stilte

11

Lijsten 2 Spots 1
16 juli 1936, Canarische Eilanden. Een dood is het startschot voor de militaire opstand en de Spaanse Burgeroorlog.
20 juli 1969, Rabat, Marokko. In de tuin van een herenhuis vieren kunstenaars en mensen uit de Franse modewereld de maanlanding. Een moord zal onopgelost blijven en een gezin kapotmaken.
Helena Guerrero is een internationaal succesvolle schilder. Haar werken zijn hyperrealistisch en staan bekend om de schaduwen die op het doek bepaalde mysterieuze episodes uit haar verleden lijken te weerspiegelen. Na vele jaren van vervreemding zorgen een bruiloft en een e-mail dat er weer wat contact komt in de familie. Helena krijgt een doos die haar moeder voor haar dood heeft gevuld met foto’s en documenten over allerlei gevoelige onderwerpen, zoals de moord op haar zus Alicia in 1969. Samen met haar partner, Carlos, reist Helena naar Rabat. De prachtige tuin bij het oude huis herbergt schaduwen van het verleden en de verschrikkelijke antwoorden op vragen die haar hele leven hebben beheerst.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
380
Laatste editie
05 september 2017
Uitgeverij
Q
ISBN
9789021406626 , 9789021406633


Door lezers

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €19,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €11,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Helena Hebban Recensent

Weggestopte geheimen, familieleugens en onbeantwoorde vragen

door Helena op 19-12-2017

De kleur van stilte, geschreven door Elia Barceló (die vooral bekend is geworden door haar bestseller Bal masqué), voert je mee over de hele wereld. Hoofdpersoon Helena heeft zich als internationaal bekend kunstenaar na veel omzwervingen gevestigd in Australië, haar ouders hebben eerst in Spanje en vervolgens in Marokko gewoond. Het boek begint met een droom van de inmiddels negenenzestigjarige...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic