De Koning en de Koloniaal

0

De koning en de koloniaal is een kroniek met twee verhaallijnen in de tegenwoordige tijd, die elkaar steeds weer kruisen. Verstokte (standvastige) oranjewachters.

Een ideologische sleutelroman en een historische ontdekkingsreis door de roerige negentiende eeuw. Het geeft de lezer een inkijkje in het leven van de hoogste gezagsdragers van ons koninkrijk en de handel en wandel in ons koloniale tijdperk. De geschiedenis is niet geschreven met het oogmerk te beledigen of om te kwetsen, maar om tegenwicht te bieden aan de grote stortvloed van verdraaiingen over het Nederlandse Indisch verleden.

Het levenspad van Johannes Slüsser staat centraal. In het boek wordt zijn levenspad gevolgd. Het is een bastaard die van jongsaf met een trauma is opgezadeld en uitgroeit van een iel knaapje tot een krijgsman in het Indisch leger. Koude ogen zonder medeleven vormen zijn ultieme schrikbeeld. Het is een kapsonesvrije K.N.I.L. Soldaat die met het hart op de tong spreekt over het doen en laten van 's lands bezettingsleger in de 19e eeuw in haar kolonie: Indië.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 juni 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenbent
ISBN
9789462033269

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic