De koortstuinen

4

De koortstuinen, het betoverende romandebuut van Emmelien Kramer, beschrijft het leven van Salome, een excentriek meisje dat probeert te ontsnappen aan het lot dat Nadya, haar charismatische, helderziende moeder trof: dat van waanzin en krankzinnigheid.
Na haar mislukte pogingen om aansluiting in de hedendaagse maatschappij te vinden, besluit ze op zoek te gaan naar haar geboorteplek: de afgelegen hippiekolonie Remedio, een plaats waarvan gezegd wordt dat hij misschien alleen in het hoofd van Nadya bestaat.

In een verstilde en zintuiglijke stijl schetst Emmelien Kramer in De koortstuinen een gelaagd verhaal over onvermogen, de worsteling van het individu, de hunkering naar aansluiting en het belang van zelfacceptatie.

Emmelien Kramer (1980) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie. De koortstuinen is haar debuutroman.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
30 april 2015
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044624793 , 9789044625745

Lezersrecensies (1)

Twee delen

door: Bernice 1 like
De flaptekst sprak mij aan, dus ik heb niet lang getwijfeld of ik dit boek mee wilde nemen uit de bibliotheek. De schrijfwijze vind ik erg mooi en dromerig. Het verhaal bestaat uit twee delen. Het eerste deel boeide mij het meest. Ik kon me goed in Salome inleven en de gebeurtenissen interesseerden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic