De laatste boer

, ,

0

Hoe zit de wereld van de ruimtelijke ordening in Nederland in elkaar? Wie is verantwoordelijk voor de inrichting van ons land? Welke effecten heeft de stilvallende vraag naar dure koopwoningen op de begrotingen van de gemeenten?
Op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen besloten de schrijvers van dit boek een tocht door Nederland te maken. In samenspraak met lokale bestuurders bezochten zij die vierkante meters die onderwerp waren van een conflict of spanningsveld. Ze keken vooral naar omstreden bouwprojecten en naar de tegenstellingen tussen natuur en landbouw. Niet alleen waren ze geïnteresseerd in de projecten zelf, ze verdiepten zich ook in het economische en bestuurlijke samenspel van projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bestuurders en toezichthouders.
Het resultaat is een bijzondere rondreis waarbij de lezer een fascinerende blik achter de schermen van de ruimtelijke ordening krijgt. 'De laatste boer' biedt niet alleen een toegankelijke inleiding tot een complexe materie, maar neemt daarnaast ook helder en duidelijk stelling.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
13 september 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789461642424

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic