De laatste dans

7

Fabio Stassi is internationaal doorgebroken met de roman `De laatste dans . Het is kerstavond wanneer Charlie Chaplin een bezoek krijgt van de Dood. De grote acteur is 82 jaar oud, maar wil niet dat het doek al voor de laatste keer valt. Hij wil zijn zoon zien opgroeien en besluit een afspraak te maken met de Dood: als hij die aan het lachen weet te brengen, krijgt hij een jaar extra. Chaplin stelt een brief op aan zijn zoon waarin hij zijn levensverhaal uit de doeken doet, van zijn armzalige jeugd in Engeland tot aan de hoogtepunten van zijn roem. En alles ertussen in.
Net als in zijn films, zijn de belevenissen van Chaplin humoristisch en tragisch tegelijk. De lezer blijft achter met een melancholische glimlach en beziet de wereld even door zijn ogen.
`Stassi weet de stem van Chaplin prachtig weer te geven en het einde is van een overdonderende schoonheid. The Daily Mail

Fabio Stassi (Rome, 1962) heeft meerdere romans op zijn naam staan. `De laatste dans geldt als zijn internationale doorbraak.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
L'ultimo ballo di Charlot
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
14 oktober 2014
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789041423733 , 9789026329319
Advertentie

Hebban recensie

Charlie Chaplin, een alternatieve biografie.

door MyrtheBös op 22-01-2015

Als een klassiek kerstverhaal opent Fabio Stassi De Laatste dans. Het is Kerstavond 1972, de Dood arriveert bij de 82-jarige Charlie Chaplin (1889-1977) en verzoekt hem om mee te gaan naar het hiernamaals. Maar de acteur weigert, hij wil zijn jonge zoon zien opgroeien en weet een pact te sluiten met de Dood: als hij de Dood aan het lachen kan krijgen blijft de Dood nog een jaar weg. Chaplin toont...


Lezersrecensies (1)

de laatste dans

door: Linda 1 like
Wat een mooi boek, leest lekker weg - een uniek verhaal. Emotioneel, lachwekkend en respectvol zijn de woorden die dit boek omschrijven.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic