De laatste Khan

0

Prins Ganyuurin Dschero Khan (1928) stamt af van Djenghis Khan, de legendarische Mongoolse vorst en wereldheerser. Hij heeft gestreden in negen oorlogen. Hij kon met één vuistslag een stier doden, en met enkele vingerbewegingen een mens. Hij is een meester in oosterse wijsheid en vechtkunst. Geen grotere krijger dan deze waardige opvolger van zijn roemrijke voorvader.
De kleine Dschero, voorbestemd om koning van Mongolië te worden, moet zijn land begin jaren '30 verlaten, op de vlucht voor de communisten. Een taoïstische monnik brengt hem naar China. Na een tocht vol ontberingen verzeilt de jongen in Indonesië, waar hij geadopteerd wordt door een Nederlandse soldaat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog neemt Dschero de wapens op tegen de Japanners, later tegen de rebellen. Hij verschijnt op het strijdtoneel in Korea, Vietnam, Cambodja, Laos en Irak. In Taiwan adviseert hij de regering. Hij werkt voor de CIA en de Duitse Bundesgrenzschutz.
Maar de hoogste vervulling vindt Dschero Khan in de vechtkunst. Hij introduceert kungfu, karate en tal van andere oosterse krijgssporten in Europa. Overal in de wereld richten zijn leerlingen scholen en verenigingen op. Dschero zelf bekwaamt zich ook in oude en
nieuwe geneeswijzen uit oost en west. Hij is imam, theoloog en wijsgeer. Hij is Mongool, Chinees, Amerikaan en Nederlander. Hij is de laatste Khan.
Karel Michiels (1960) is journalist en auteur. Hij publiceerde biografieën over een aantal opmerkelijke figuren en boeken over voetbal, reizen en cannabis. Met De Rasta Revelatie debuteerde hij in 2008 als romanschrijver onder de rastanaam Jah Shakespear.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
30 september 2009
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089240682
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic