De laatste Weynfeldt

1

Adrian Weynfeldt, halverwege de vijftig en vrijgezel, is de laatste telg uit een vermogende familie. Hij woont in een kolossaal huis in het centrum van de stad en hoeft er weinig voor te doen om in zijn levensonderhoud te voorzien. Puur uit passie werkt hij als kunstexpert bij een groot internationaal veilinghuis. De liefde heeft hij al jaren geleden de rug toegekeerd, de kunst is zijn leven.

Tot hij op een avond Lorena ontmoet, een jonge vrouw die hem overhaalt haar mee naar huis te nemen, geheel tegen zijn gewoonte in. De volgende ochtend staat ze echter op zijn balkon, klaar om te springen. Adrian weet haar ervan te weerhouden, maar vanaf dat moment acht zij hem verantwoordelijk voor haar leven. Daarbij komt dat zij hem herinnert aan zijn verongelukte vriendin Daphne.

Als Adrian vervolgens ook nog via een vriend een schilderij van dubieuze herkomst in handen krijgt, is zijn eens zo geregelde leven geheel uit zijn voegen geraakt: wat is echt, en wat een kopie?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Der letzte Weynfeldt
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
07 september 2011
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056723132 , 9789044966565
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic