De lange schaduw van de dood

4

In een afgelegen vallei wordt het ontklede lichaam van een jonge man gevonden. Het obductieonderzoek wijst uit: dood door verstikking. Na identificatie ontdekt de politie al snel dat de man vaak in het gezelschap van de Australische Mia verkeerde. Mia verblijft in Italië om een erfenis, die onder andere bestaat uit een opslagloods af te handelen. Ze is onaangenaam verrast als blijkt dat de loods tot de nok toe gevuld is met wapens. De voormalige eigenaar, Diego de Henriquez, was een excentrieke man van adelijke afkomst, die jaren geleden onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Het politieonderzoek onder leiding van commissaris Proteo Laurenti wijst richting een samenzwering tussen de maffia en de Maltezer Orde.

,/upload/czdb/9789044511482.jpg

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Der Tod wirft lange Schatten
Serie
Proteo Laurenti (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Goverdien Hauth- Grubben , Kris Lauwerys
Laatste editie
30 oktober 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044511482
Advertentie

Hebban recensie

Een goede thriller

door Cees van Rhienen op 11-01-2010

Het is aangenaam te constateren dat de stijl van de Duits / Italiaanse schrijver Veit Heinichen zo verrassend anders is dan wat de doorsnee misdaadauteur te bieden heeft. Tussen meerdere verhaallijnen kronkelt een thriller als een slang rondom zijn prooi. De inhoud van de verhaallijnen verraden een degelijke kennis van de perikelen rondom de Balkanlanden, de relatie van het nazisme en de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic