De lector

11

'Het manuscript glijdt over tafel als een zeilboot over kalme zee. Het voorblad bolt ritselend op. Zo’n vierhonderd pagina’s onheil komen hem tegemoet. Met stramme hand pakt hij het op. Het lijkt zwaarder dan hij het zich herinnert.'

Wat doe je, als je in een boek leest dat je als twaalfjarige verschrikkelijke dingen hebt gedaan, maar daar zelf geen enkele herinnering aan hebt? Uit een periode van je leven bovendien, waar je het liefst nooit meer aan terugdenkt?

Sander Hamerval, lector bij een kleine Nijmeegse uitgeverij, overkomt het. Om achter de waarheid te komen, moet hij zijn verleden onder ogen leren zien, terwijl hij die tegelijkertijd voor anderen verborgen wil houden. Dan komt hij erachter dat hij niet de enige is die dingen te verbergen heeft.

"De lector heeft een sterke spanningslijn en bevat levensechte dialogen. De geschetste scènes zijn ronduit filmisch."
(Dirk Degraeve, jurylid bij de boekenmakersbendeprijzen)
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
243
Laatste editie
02 maart 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402146165 , 9789402146769

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (4)

een heerlijk boek

door: Eline Smit 1 like
Een heerlijk boek dan lekker vlot leest. Een prachtig boek over het leven van Sander, zijn problemen en zijn omgang daarmee. Een prachtige schrijfstijl! Een aanrader!

Meeslepend

door: Jacobi 3 likes
Meeslepend Ik had nog geen boeken gelezen van de schrijfster Marjon Klomps. Dat kon ook niet, want De Lector is haar eerste boek. Wat heeft zij mij verrast met dit boek. Een bijzonder meeslepend verhaal wat ik eigenlijk aan één stuk door had willen lezen, maar bewust niet gedaan heb. Een boek...

Spannend en ingenieus geschreven

door: Klaske Bakker 1 like
Een bijzonder verhaal, gegoten in een verrassende constructie, met Nijmegen als decor. Gewoon een heerlijk boek om te lezen, om in één ruk door te lezen naar het einde, omdat je wilt weten of het echt waar is wat gesuggereerd wordt.

Een onverwacht mooi boek

door: André van Broekhuizen 1 like
De Lector van Marjon Klomps. Om eerlijk te zijn kende ik de schrijfster van dit boek niet toen ik mij inschreef voor de actie van Hebban. Maar de tekst die bij het boek geschreven stond intrigeerde mij wel voldoende om mij voor de actie in te schrijven en tot mijn grote verrassing was ik ingeloot....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic