De lichtmoorden

3

Begin 13e eeuw. Keizer Frederik 11 laat een groep wijze mannen bijeenkomen om het antwoord te geven op de vraag hoe het universum eruitziet en te bewijzen dat de Bijbel hierin fout is. Door mysterieuze gebeurtenissen worden zijn plannen geen werkelijkheid en hij sterft.

Het jaar 1300, Florence. Dante werkt aan het laatste en moeilijkste deel van zijn Goddelijke komedie. Nog tijdens zijn mandaat als prior van de stad Florence vindt hij op een schip een compleet uitgemoorde bemanning. Heeft dit iets te maken met het Mariabeeld van Antiochia dat tot leven lijkt te zijn gekomen, of met het bizarre lichtapparaat van Saraceense makelij dat van een gezonken schip gered wordt? Dante kan niet voorkomen dat de stad in een spiraal van moorden terechtkomt en aan de rand van een burgeroorlog. Verborgen sporen leggen een verband tussen de gebeurtenissen in Florence en Frederiks ambitieuze plannen bijna een eeuw eerder. Zal Dante Florence kunnen redden?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
I delitti della luce
Serie
Dante Alighieri (3)
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
07 mei 2007
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565035
Advertentie

Lezersrecensies (1)

door: Janneke Bouwman 1 like
Dante Alighieri is bekend van zijn imposante gedicht 'De Goddelijke komedie'. Naast dichter en schrijver was hij lid van het gilde van 'Arte dei Medici e Speziali' (artsen en anderen), waar hij in 1300 (op het moment dat dit boek zich afspeelt) prior - hoofd - van is. In die functie is hij ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic