De liefde van don Jubilo

4

Spots 1
De liefde van don Júbilo is het magische en hartverwarmende verhaal van don Júbilo, een man die lachend werd geboren en ook zal sterven met een glimlach om zijn lippen. Don Júbilo is telegrafist in een kleine stad in Mexico, en zijn leven omspant bijna de gehele twintigste eeuw. Net als de telegrafie, die het leven op het Mexicaanse platteland danig veranderde en een einde maakte aan honderden jaren van eenzaamheid, is don Júbilo in staat om mensen bij elkaar te brengen. Hij ontdekt dat hij door een paar woorden uit een telegram weg te laten, of juist toe te voegen, de inhoud zo kan veranderen dat in het leven van de betrokkenen alles ten slotte tot een gelukkig einde leidt.

Hoewel don Júbilo door zijn talent voor communicatie de levens en liefdes van velen een handje helpt, kost het hem de grootste moeite om te communiceren met de enige persoon die echt belangrijk voor hem is: zijn grote liefde Lucha.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
08 september 2004
Uitgeverij
First Monkey Media
ISBN
9789046100301 , 9789069744162 , 9789069745176


Door lezers

Voor en door bookjunk(s) / Landenchallenge: Mexico
11 augustus 2017 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Leuk voor de liefhebber

door: Lieke Roovers 2 likes
In De Liefde van Don Júbilo (1995) van Laura Esquivel probeert Lluvia, aan het einde van het leven van haar vader don Júbilo, erachter te komen waarom het toch zo misging met het huwelijk van haar ouders. Jammer genoeg valt het boek een beetje tegen. Het concept - vooral het idee dat don Júbilo...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic