De luxe van genoeg

,

4

Martin van der Gaag & Thomas Volman: De luxe van genoeg
Minder moeten en je leven vereenvoudigen

Er komt veel op ons af in de consumptiemaatschappij. We worden aangespoord spullen te kopen, carrières na te jagen en te laten zien dat we succes hebben. Het resultaat: een overvol leven met een mallemolen aan werk, afspraken en aankopen. Dat kost erg veel tijd, energie en geld. We kunnen ons leven een stuk aangenamer maken door het te versimpelen.
Je leven leiden volgens wat 'schijnt te moeten' is geen doorleefd leven. Een goed leven bestaat uit intensief bezig zijn met dingen die voor jezelf én anderen langdurige betekenis hebben. En af en toe uit niets doen. Martin van der Gaag en Thomas Volman proberen dat zelf door te vereenvoudigen - met wisselend succes. Een koffiezetapparaat, een televisie, een mobiele telefoon, een auto, een volle baan - je kunt het soms best missen.

Dit boek bespreekt vier soorten oplossingen: prikkels reduceren, jezelf verder ontwikkelen, dingen kiezen waarin je kunt opgaan en goed leren omgaan met anderen.

*Aandacht in het tijdschrift GENOEG
*Groeiende aandacht voor duurzaam en eenvoudig leven
*Ook als e-book verkrijgbaar
*Auteurs geven veel lezingen en workshops over dit thema
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
04 maart 2014
Uitgeverij
SimplifyLife
ISBN
9789058775672
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic