De Maginotlinie

0

Van alle militaire versterkingen uit de eerste helft van de 20ste eeuw is de Maginotlinie zonder twijfel de meest geavanceerde. Om zich te beschermen tegen een Duitse verrassingsaanval bouwde Frankrijk tussen de twee wereldoorlogen in een indruk wekkend fortificatiesysteem, het modernste dat op dat moment bestond. Zoals hij eerder met succes deed in zijn boek over de Atlantikwall, brengt Frank Philippart ook van de Maginotlinie de restanten zorgvuldig in kaart. Hij trok langs de hele Frans-Belgische en Frans Duitse grens en beschreef uitvoerig de versterkingen die wij tijdens onze vakanties in Frankrijk kunnen bezoeken. Een geschiedenisboek en toeristische gids in é é n, uitvoerig geïllustreerd en met verduidelijkend kaartmateriaal
Van Elzas-Lotharingen tot Luxemburg, dicht bij de grens van Frankrijk met België en Duitsland, bevindt zich een fascinerende linie van bunkers met indrukwekkende koepels. In 1928 werd met de bouw van dit adembenemende fortificatiesysteem gestart. Tachtig jaar na datum blijft de Maginotlinie een stille getuige van het Franse aandeel in het militaire opbod tussen de twee wereldoorlogen. De linie is zonder meer het meest geavanceerde militaire systeem dat op dat moment bestond. Zoals hij eerder met succes deed in zijn boek over de Atlantikwall, brengt Frank Philippart in dit boek ook van de Maginotlinie de restanten zorgvuldig in kaart. Hij kamt de hele Frans-Belgische en Frans-Duitse grensstreek uit en beschrijft uitvoerig de fascinerende geschiedenis van de versterkingen. Met zijn meer dan honderd historische en actuele foto's, zijn gedetailleerde siteplannen en bunkerschema's is dit boek de meest complete gids over de Maginotlinie, en de beste beschrijving van de versterkingen die we tijdens onze vakanties in Frankrijk kunnen ontdekken.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
487
Laatste editie
26 februari 2008
Uitgeverij
Lannoo
ISBN
9789020971637
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic