De martelaar

11

Top25's 1
Nadat Abbou en Mounna naar België gevlucht zijn, sluiten Emir Salim en zijn strijders zich aan bij IS. In Raqqa, bolwerk van het kalifaat, krijgt Yassine een opleiding om in België een aanslag op de ongelovigen te plegen. Een aanslag waarbij ook Abbou en Mounna moeten boeten voor hun verraad. Voor Yassine is het de gedroomde kans om eeuwige roem als martelaar te krijgen. Hij krijgt de opdracht om zich met de vluchtelingenstroom te laten meedrijven om ongemerkt in België te komen. Een harde tocht door Europa waarbij hij steeds onder de radar moet blijven, niet mag opvallen omdat niets zijn heilige taak in gevaar mag brengen.

Tijdens de tocht ontmoet hij Barika, een zelfbewuste vrouw die hij haat en bewondert. In Brussel zoekt hij Ahmed op die al bezig is met de aanslag voor te bereiden. Eenmaal in België zijn Abbou en Mounna op hun hoede omdat ze veronderstellen dat ze hun broeders niet zomaar kunnen verraden. Ze trouwen, Ali wordt geboren en stilaan worden ze zorgelozer. Ze weten echter niet dat Ahmed hen in het oog laat houden…
Verschenen in
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
08 juli 2016
Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059087583

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Indrukwekkend en beangstigend

door: Karienk 1 like
Een indrukwekkend en 00k beangstigend boek. Af en toe moest ik het even wegleggen om het allemaal te laten bezinken. Denk dat veel jongeren het in een ruk zullen uitlezen.

De martelaar

door: Astrid80 1 like
De martelaar is het nieuwste boek van Dirk Bracke. De martelaar is een vervolg op De bruid en biedt op een directe en open, maar relativeerbare manier een kijk op terrorisme, extremisme en (on)menselijkheid in de vorm van een jeugdboek. Dit boek is een meesterlijk verhaal, het zit goed in zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic