De meisjes van mevrouw De Wit

3

Pas sinds een paar jaar is er in Nederland serieuze aandacht voor een van de ernstigst denkbare misdrijven: het dwingen van jonge, vaak minderjarige meisjes tot seks. De daders worden loverboys genoemd, maar zijn in wezen keiharde, gewetenloze criminelen.
Patricia Perquin kwam in aanraking met slachtoffers van loverboys in het opvanghuis van Anita de Wit, een van de zeer weinige Nederlanders die dag in dag uit hun best doen deze meisjes weer een menswaardig bestaan te geven. Perquin wist dat ze geconfronteerd zou worden met vreselijke verhalen, maar dat de misstanden zo gruwelijk zouden zijn, had ze nooit kunnen bevroeden.
De meisjes van mevrouw De Wit is een onthutsend boek. Perquin is erin geslaagd om de meisjes, die de meest mensonterende ervaringen hebben ondergaan, een eigen stem te geven. Ze zijn beschadigd, maar ze hebben ook dromen en willen weer kunnen lachen, iets waartoe Perquin hen uitnodigt.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
286
Laatste editie
07 juni 2016
Uitgeverij
VL Publishing
ISBN
9789491852077 , 9789491852060

Lezersrecensies (1)

Een waar verhaal over slachtoffers van loverboys

door: BibliophileSan 1 like
Ik zeg het meteen maar: Ik geef dit boek géén duimpjes. Niet omdat het een slecht boek is, maar hóe kan ik nu iemands levensverhaal goed of slecht vinden? Het is zoals het is. In dit boek beschrijft Patricia Perquin het verhaal van Anita de Wit. Moeder van Angelique, die op jonge leeftijd in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic