De messias van Blauwe Sluis

0

Een bijzondere tak van criminaliteit zijn de 'moordenaars op zwarte kousen': dodelijke godsdienstwaanzin.

In februari 1900 vermoordt de godsdienstige boer Mettinus Scherff, beter bekend als de Messias van Blauwe Sluis, zijn knecht Jan Brenkman. Opgehitst door een fanatieke 'blikken dominee' meent hij dat de duivel in de knecht gevaren is. In een broeierige erotisch geladen sfeer wordt het lichaam van het slachtoffer, onder gejuich en psalmgezang, vermorzeld.

Godsdienstwaanzin, ingegeven door angst voor Satan (vuur) en de elementen (water) is in de vorige eeuw nog twee keer aanleiding voor uitzonderlijk wrede moorden.

In 1915 speelt zich op de Noordzee, onder de wolken van het Nieuwe Jeruzalem, het drama met 'de Katwijkse gekkenlogger' af. In 1944 wordt 'het satanskind van Meerkerk' door zijn eigen broers en zussen aan gort gestampt.

In De Messias van Blauwe Sluis reconstrueert Hendrik Jan Korterink deze drie moorden. Hij schetst het gesloten milieu en de achtergronden van de betrokken families.

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen eerder o.a. Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Beide boeken kregen uitstekende reacties. Korterinks eigen website www.misdaadjournalist.nl met misdaadnieuws trekt dagelijks ruim tienduizend bezoekers.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
01 september 2017
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089754400 , 9789089757326

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic