De metro van Magnus & Een huis met zeven kamers

8

Twee bekroonde beeldverhalen in een band Joke van Leeuwen maakt sinds jaar en dag boeken waarin tekst en tekeningen elkaar perfect aanvullen. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek verschijnen nu twee echte Van Leeuwen-klassiekers als omkeerboek. In De metro van Magnus tekent een jongen zijn eigen metrolijn, en komt vervolgens tot de ontdekking dat die echt bestaat! Hij ontmoet Aagje Blaagje uit de Boevenbosjes en de Onbekende Soldaat, met wie hij in een Doolhof belandt. Hij raakt verzeild in Valkuilen en bij Unieke Rotspartijen, en eindigt zijn reis in de Warme Wachtkamer, het bejaardenhuis van zijn oma. In Een huis met zeven kamers krijgt een meisje van haar oom een rondleiding in zijn huis. Iedere kamer heeft een eigen verhaal. De zitkamer vertelt het verhaal van Piesie bijvoorbeeld, die naar een vakantiehuis wordt gestuurd en vriendschap sluit met Freek. En de slaapkamer vertelt over Janneke die bang is in het donker, tot ze haar angsten onder ogen ziet en s nachts kennismaakt met Traploper, Raamkonijn en Pantoffelheld.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
01 augustus 2010
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789021473291 , 9789062071982 , 9789045111117
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De metro van magnus

door: Juf Yvon 1 like
Het verhaal over Magnus is niet lang, maar zo voelt het niet. Veel fantasie en ook veel woordspelingen waar ik van geniet tijdens het lezen. Er zitten wel veel plaatjes in het boek. Er wordt bijvoorbeeld afgebeeld uit welke gebakjes er gekozen kan worden. Voor minder talige kinderen is dit heel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic