De militaire geschiedenis van Oudenaarde tot 1900

0

De chronologische volgorde van de oorlogen, innamen en opstanden die de stad Oudenaarde vanaf haar bestaan hebben geteisterd.
Deze studie behandelt de militaire gebeurtenissen in de Scheldestreek en in het bijzonder in en rond Oudenaarde sinds haar ontstaan tot aan het einde van de XIXe eeuw. Het is een basiswerk dat de algemene geschiedenis beschrijft met haar invloed op de stad.
Oudenaarde is ontstaan uit een militaire ingreep, een versterkte burcht, die wordt gebouwd door de graven van Vlaanderen als tegenzet tegen de versterking van de Duitse keizer Otto II te Ename op de rechteroever van de Schelde toen deze stroomna het Verdrag van Verdun in 843 de grens vormt tussen het Koninkrijk Frankrijk en het keizerrijk Duitsland. Deze turis is met de jaren uitgebouwd tot een versterkte stad en is lange tijd de bevoorrechte locatie geweest van de herogen van Bourgondië, waar ze zich veilig voelen.
Niet alleen de stad Oudenaarde, maar ook de hele Oude Kasselrij komt hier aan bod. Af en toe kan men de troepenbewegingen volgen, stap voor stap, door de dorpen heen. Tientallen tekeningen, plannen en foto’s illustreren de tekst.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
31 december 2008
Uitgeverij
Agora/ De Krijger
ISBN
9789058680488
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic