De Minerva moord

3

Artikelen 1

Op een avond vieren Robert van Hout en zijn vrouw Céleste, een Belgisch fotomodel, met vrienden dat het manuscript van Roberts eerste boek, een thriller, door de uitgever is geaccepteerd. Robert drinkt te veel en Céleste is de Bob en bestuurt de antieke Minerva op de terugweg. In een scherpe bocht rijdt ze een man dood die zijn hondje, teckel Paddy, uitlaat. Ze stappen uit, kijken even en rijden dan door. Céleste neemt de teckel mee.
De man is Alfred Verschoor. Als hij lang wegblijft van de wandeling gaat zijn vrouw Emma hem zoeken en vindt hem in de berm liggen. Van Paddy geen spoor, vermoedelijk gewond geraakt en het bos ingevlucht, waarna gestorven. Politieonderzoek levert niets op.
Een half jaar later gaan Emma en haar buurvrouw Mariët naar de presentatie van Roberts boek in een literair café in de buurt. Emma koopt een door Robert gesigneerd boek. Er volgt een bizarre scène als de teckel van Céleste Emma ziet en buiten zijn zinnen raakt als zij hem even aait. Als Emma het voorval aan haar broer vertelt wordt zijn achterdocht gewekt en gaat hij met zijn vriend op onderzoek uit, allereerst naar de herkomst van het hondje, en komen ze uiteindelijk achter de waarheid.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
15 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086602902


Artikelen over De Minerva moord

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Aardig tussendoortje

1 like
Het boekje “De Minerva Moord” van Agathe Wurth telt effectief 121 bladzijden van bescheiden formaat in ruime druk. Uit de titel krijgt de lezer associaties met een moord bij de gelijknamige Leidse studentenvereniging met een rijke en soms enigszins duistere historie. Het ligt echter geheel...

Ingenieus in elkaar geconstrueerd verhaal

door: Cees van Rhienen 1 like
De naam Agathe Wurth zal bij thriller lezend Nederland en Vlaanderen niet direct een grote golf van bekendheid veroorzaken. Toch is deze in Rotterdam woonachtige auteur al vanaf haar kinderjaren bezig met schrijven van verhalen, zowel kort als lang. In 2005 verschijnt haar eerste misdaadroman nadat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic