De moed om te zijn wie je bent

2

Als er ooit iemand is geweest die alle illusies van spirituele zoekers verpletterde was het U.G. Krishnamurti (1918-2007) wel. Hij had geen boodschap, deed geen mooie beloftes, was niet geïnteresseerd in stemmingmakerij, en stelde geen verlichting of zelfrealisatie in het vooruitzicht. Het enige wat hij voortdurend deed, was bezoekers duidelijk maken dat alle vragen volkomen onzin waren, omdat ze voortkwamen uit de antwoorden die ze zelf hadden gecreëerd.
Hij raadde geen enkele techniek of methode aan en sprak zichzelf voortdurend tegen, wat het onmogelijk maakte om zoiets als een "leer" uit zijn gesprekken de destilleren. Wat dan overblijft is, zoals hij het altijd zelf noemde, "Het spontaan functioneren van het leven, vrij van het totale verleden van elke gedachte en ervaring van de gehele mensheid."

Dit boek bevat gesprekken met U.G. die in 1982 in Amsterdam gevoerd zijn, waarin hij duidelijk maakt dat er geen oplossingen zijn voor de basisproblemen van de mens. Als je dat ziet, heb je dan de moed om te zijn wie je bent?

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
26 april 2016
Uitgeverij
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789491411366 , 9789491411380
Bestel dit ebook vanaf  €17,50 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic