De mooiste handen van Delhi

20

Göran Borg is 52 jaar, gescheiden, en heeft nauwelijks contact met zijn kinderen. Op dit dieptepunt aangekomen, wordt hij ook nog ontslagen. Hij heeft weinig puf, maar toch laat hij zich door een vriend overhalen om mee te gaan op reis naar India.
In India raakt Göran bevriend met Yogi, een textielhandelaar met een af en toe onuitstaanbare, maar gelukkig ook onuitputtelijke dosis optimisme. Yogi komt hem op verzoek van Görans vriend uit het ellendige hotelletje halen waar hij ziek, zwak en misselijk zijn lot ligt te bewenen, terwijl de rest van de reisgroep vrolijk verder trekt.
Omdat er een prachtige vrouw in beeld komt, Preeti Malhotra, voor wie Göran meer voelt, stelt hij zijn terugreis naar Zweden uit. Er is één probleem: Preeti is getrouwd met een van de machtigste industriëlen van Delhi. Maar ook dit kan hem niet uit het veld slaan en gelukkig is Yogi er altijd nog, die hem met raad en daad terzijde staat en met wie hij een diepe vriendschap ontwikkelt, ondanks hun vaak zeer verschillende kijk op de wereld.

De mooiste handen van Delhi is een hilarische, hartverwarmende roman vol avontuur, liefde en vriendschap over een man die de wereld bangig en vol rancune tegemoet trad, maar als een wijzer mens uit de strijd komt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Corry van Bree
Laatste editie
10 juli 2012
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056724498 , 9789044967302

Lezersrecensies (2)

Recensie De mooiste handen van Delhi

door: Elbert Grift 1 like
Goran Borg is een medewerker in een bedrijf dat gespecialiseerd is in communicatie, als hij hoort dat hij niet meer gewenst is en dus mag vertrekken zakt in eerste instantie alles onder hem weg. Hij heeft ook een scheiding achter de rug en zijn kinderen hebben al hun eigen weg gevonden in het...

Recensie De mooiste handen van Delhi

door: Ans Arts 1 like
Heb het boek De mooiste handen van Delhi uitgelezen en hier mijn reactie erop: Als Göran Borg ontslag heeft gekregen gaat hij met een vriend,die reisleider is,mee naar India. Hij leert daar Yogi kennen en als hij dan ook nog een mooie dame ontmoet besluit hij voorlopig in Dehli te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic