De mooiste heimweeverhalen uit het Oosten

0

In 2009 is het vijfentwintig jaar geleden dat de Turkse schrijver Halil Gür debuteerde met zijn eerste boek, Gekke Mustafa en andere verhalen. In dat jaar, 1984, was hij bovendien de eerste Turkse Nederlander die een literair werk publiceerde. Na een stroom van positieve recensies en interviews was in één klap zijn naam als schrijver gevestigd. In de volgende vijfentwintig jaar bewees Gür zijn veelzijdigheid als schrijver van romans, verhalenbundels en poëzie voor zowel jeugd als volwassenen. Hij is een boeiende verteller, die de lezer meevoert naar het Turkije van zijn kinderjaren, een oosterse wereld vol magie en wonderen.
Deze omnibus bevat het verzameld proza van vijfentwintig jaar schrijverschap: de verhalenbundels Gekke Mustafa en andere verhalen en De hemel bleek grauw en de jeugdboeken Mijn dappere moeder, Een kind vliegt door de nacht, Mijn grote oma, Een steen aan een draadje en Ik danste met engelen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
26 februari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044513868 , 9789044533651
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic