De moord op Gert Luyckx

0

17 december 2005. In volle kerstsfeer toch een dramatische dag. Gert Luyckx, een Vlaamse dertiger, wordt neergestoken aan de deur van een hotelletje in het Duitse Ochtrup. De dader wordt opgepakt en het Duitse gerecht doet de doodslag af als een toevallige samenloop van omstandigheden. Met een veroordeling tot enkele jaren cel lijkt de zaak afgesloten.
Maar de ouders van Gert blijven met levensgrote vragen zitten. Waarom wordt er met geen woord gerept over het criminele verleden van de dader? Wat is de link met de zakenplannen van Gert in Roemenië? Welke rol spelen de louche figuren die een fles champagne leeggieten over het graf van Gert? Karel Luyckx en zijn vrouw gaan op zoek naar antwoorden en raken ervan overtuigd dat de dood van hun zoon geen toeval was, maar een laf moordcomplot. Journalist KAREL LUYCKX, vader van Gert, beschrijft in dit aangrijpende boek zijn zoektocht naar gerechtigheid die volgde op de moord op zijn zoon. Zonder verbittering of gevoelens van wraak praat hij openlijk over de moeilijkste periode uit zijn leven. In de hoop dat de waarheid eindelijk aan het licht zal komen…

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
132
Laatste editie
04 mei 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058266262
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic