De moorden van Barkvik

, ,

3

Philip Moberg is zestien jaar en woont bij zijn oom Ernst, die misdaadverslaggever is. Wanneer in het kleine plaatsje Barkvik iemand is vermoord met een bijl, wordt Ernst eropaf gestuurd om verslag te doen. In eerste instantie mag Philip niet mee. Hij weet zijn oom over te halen en een spannend avontuur begint. De zaak lijkt volkomen duidelijk. De politie heeft al iemand gearresteerd op verdenking van de moord. Maar beetje bij beetje begint Philip te twijfelen: is deze man wel schuldig?

Philip is jong, eigenwijs, vindingrijk en doortastend. Hij weet door te dringen in het dorpsleven van de jongeren, die duidelijk meer weten van het duistere verleden van hun ouders. Maar hij is ook overmoedig en onervaren: een combinatie die hem niet alleen steeds dichter bij de oplossing brengt, maar ook steeds dichter bij de moordenaar. En dan vindt er nog een moord plaats...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Drapene i Barkvik
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
03 december 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047701057

Hebban recensie

Een spannend en goed uitgewerkt boek

door Joost Teunissen op 08-12-2010

maar niet voor young-adults van 12 jaar.,Laat een Scandinavische auteur een boek schrijven, en het wordt bijna gegarandeerd een hit. Veel van hen varen mee op de successen van Stieg Larsson en Henning Mankell.
De vrij onbekende Ingvar Ambjørnsen schreef De moorden van Barkvik. De in Duitsland wonende Noor is in het hoge noorden een erkend auteur. Hij ontving veel literaire prijzen, ondermeer...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic