De Mulisch mythe

4

Artikelen 1

Er zijn weinig schrijvers die zo zeer tot een mythe zijn geworden als Harry Mulisch. Voor sommigen is hij de onuitstaanbare, arrogante schrijver die het liefst over het Leidseplein paradeerde, voor anderen is hij de laatste grote intellectuele auteur die Nederland gekend heeft. Verschillende van zijn uitspraken worden tot op de dag van vandaag aangehaald: `Ik ben de Tweede Wereldoorlog of `Ik ben een groot schrijver, daar helpt geen moedertjelief aan'. Hoewel Mulisch meer dan welke andere schrijver over zichzelf heeft gesproken en geschreven, blijf je toch altijd het gevoel houden dat de schrijver juist door die openhartigheid een rookgordijn optrok. Hij heeft zijn levensverhaal als een literaire tekst willen vormgeven en deed dat in zijn boeken, maar ook voor de televisiecamera's en in de kranten. Wie was die man achter dat rookgordijn? Wie was die schrijver van dat prachtige oeuvre?De Mulisch Mythe vertelt het verhaal van een fenomenaal schrijverschap en van de publieke figuur Harry Mulisch: hoe hij uitgroeide van een jonge debutant uit Haarlem tot een groot Europees schrijver.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
26 februari 2015
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029090513 , 9789402303070


Artikelen over De Mulisch mythe

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Libris voor 15,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 15,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Interessant boek over Mulisch

door: Nico van der Sijde 1 like
Ik ben een gretige Mulisch-lezer, en ook boeken over die man lees ik graag. Dit nieuwe boek interesseerde mij dan ook zeer, te meer omdat ik eerdere stukken van Sander Bax over Mulisch wel heel aardig vond. Dat gold ook voor dit boek. Helaas vond ik veel alinea's nogal slordig geschreven: veel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic