De mythe van de groene economie (herwerkte herdruk)

,

0

Behalve een handvol klimaatsceptici is iedereen ervan overtuigd: er moet iets gebeuren om catastrofale klimaatverandering tegen te gaan. Ook grote bedrijven, banken en lobbyisten doen mee. Tijdens klimaattops profileren ze zich al te graag als duurzaamheidspartners. Ze surfen mee op de golf van de groene economie, een receptenboek vol nieuwe marktmechanismen en zakenmodellen dat internationale instellingen samenstelden.
Maar hoe groen is die groene economie echt? Dit boek ontrafelt de mythe in al haar dimensies: van emissiehandel tot duurzaam consumeren, van bevolkingscontrole tot technologisch optimisme. Maar het tekent ook een aantal krachtlijnen uit voor een alternatief. De transitie naar een duurzame toekomst kan niet zonder diepgaande en snelle maatschappijverandering, stellen de auteurs. En zo’n verandering vraagt precies meer sociale gelijkheid, meer democratie en minder markt.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
01 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789462670594

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic