De mythe van het gemiddelde

2

Lijsten 1
Waarom voldoen persoonlijkheidsonderzoeken vaak niet? Waarom zijn hr-tests voor nieuwe werknemers vaak gebakken lucht? Waarom gaat BMI – body mass index – voorbij aan onze gezondheid of fysieke gesteldheid? Dit boek geeft het antwoord: ze gaan voorbij aan onze verschillen en slagen er dus niet in om onze kansen op succes écht te meten.

In dit fascinerende boek laat Todd Rose zien hoe we door ons te richten op individuele bevindingen in plaats van groepsresultaten of gemiddelden weer kunnen kijken naar ieders ware talent – in het leven, in het onderwijs, op de arbeidsmarkt. Hij betoogt op verhalende wijze dat de wetenschap van het individu onmisbaar is voor jezelf en voor degenen die je op de juiste weg probeert te helpen in het leven.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
24 mei 2016
Uitgeverij
Lev.
ISBN
9789400506978 , 9789044974720

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Niemand is gemiddeld

door Cecile Bol op 19-06-2016

‘Iedereen is uniek.’ Zo’n mantra zorgt alleen maar voor opgeklopte ego’s. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Maar wat is eigenlijk ‘gewoon’? Wie is die gemiddelde mens waar we onszelf allemaal mee vergelijken? Todd Rose heeft het antwoord: de gemiddelde mens is een mythe. Een mythe die we zo snel mogelijk achter ons moeten laten.

Kijk om je heen en je ziet dat onze hele maatschappij...


Lezersrecensies (1)

Een vraagteken achter zekerheid

door: Alex Hoogendoorn 1 like
Ik moet soms een beetje lachen om de maatschappelijke drang altijd maar méér uit jezelf te halen. De norm is niet goed genoeg, je moet méér. Dit boek is fantastisch als je ook met zulke gedachten speelt. De mythe van het gemiddelde Alle kennis die wetenschappers door de jaren hebben...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic