De mythe van het vrije ik

0

Hoe vrij is de zich vrij wanende mens?

Volgens het politiek correcte denken is de burger een vrij persoon die zijn bestaan volledig in handen kan en moet nemen. Wouter Beke stelt indringende vragen bij die individualistische vrijheid die bij nader toezien veeleer een mythe dan een werkelijkheid is. Niemand leeft immers zonder verbondenheid. Meer nog, het uitsluiten van menselijke verbondenheid is een gevaar voor de maatschappij. In een snel veranderende wereld moet de politiek aan de mensen duidelijke maken dat zij in verbanden leven waarin belangrijke waarden zoals respect en solidariteit een plaats moeten krijgen. Ook zingeving en actief geloof zijn noodzakelijk voor de mens wiens wereld een dorp wordt.

Wouter Beke(°1974)is doctor in de sociale wetenschappen en is verbonden aan het overlegcentrum van Ethiek (KULeuven). Hij is nationaal ondervoorzitter van CD&V, senator en schepen van sociale zaken in Leopoldsburg.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
23 februari 2007
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789031724703

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 8,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 8,50
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic