De naakte therapeut

3

Dit boek gunt de lezer een blik achter de schermen van de psychotherapie.

- Wat is daar dan te zien, achter die schermen?
Een naakte therapeut.
-Een naakte therapeut?

Ja, het is een boek over een therapeut die in het begin van het boek goed zijn weg weet in zijn werk en zijn leven. Maar uiteindelijk loopt hij verloren in een sombere wereld van twijfels en perverse fascinaties

De Naakte Therapeut is een collage van verschillende stukjes uit de wereld van de psychotherapie. Peter Rober bespreekt hier dingen die vaak beter onbesproken blijven, dingen waar sommige collega-therapeuten wel in de wandelgangen over praten, maar die ze niet graag geschreven zien staan. Want het gaat in dit boek niet over de therapeut in zijn kracht en zijn mogelijkheden, maar over de kwetsbaarheid van de therapeut, over zijn twijfels en ergernissen, over zijn vragen en bedenkingen. De therapeut helemaal uitgekleed dus.

OVER DE AUTEUR

Peter Rober studeerde klinische psychologie aan de KU Leuven en specialiseerde zich later in de relatie- en gezinstherapie.
Hij is als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven, en werkt als gezinstherapeut in Context (UPC KU Leuven).
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
21 maart 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033496530

Lezersrecensies (1)

De naakte therapeut

door: Musquito (Lindsay Cornette) 1 like
Een boek dat vanuit het perspectief van de therapeut geschreven is. Wat gaat er in hen om, hoe is hun beleving tijdens therapie,… Ze zitten er immers alleen met hun cliënt.
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic