De naam van mijn broer

5

Artikelen 2

Als Amed huilt, huilt Aziz. Als Aziz lacht, dan lacht Amed. De tweelingbroers leven vredig in de schaduw van de sinaasappelboomgaard van hun ouders. Tot een aanslag hun grootouders doodt. Dit maakt een einde aan hun kindertijd en zal hun lot bepalen. Vreemde mannen roepen hen op wraak te nemen en een van de twee zal zich als martelaar opofferen. Maar wie spaart wie? En hoe leef je verder met je geweten? Tremblay schreef een actuele maar universele tragedie over liefde, verraad, geweten en misleiding. Een grandioos epos in luttele bladzijden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
16 maart 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818701 , 9789046818718


Artikelen over De naam van mijn broer

Nieuwe CJP-houder krijgt boek cadeau
25 augustus 2016 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

De wrange vruchten van een oorlog

door Mirjam Burger op 12-07-2015

"De reis was een hotsende beleving van blijdschap en woede. Aziz kronkelde van de pijn. En hij lachte. Het landschap verdronk in zijn tranen. En het landschap was als de verbeelding van een land."

Een land zonder naam, ergens in een woestijn, met een berg waarachter ‘de vijand’ zich bevindt. Een sinaasappelboomgaard is het aardse paradijs van de negenjarige tweelingbroers Amed en Aziz, die...


Lezersrecensies (1)

Doordachte constructie

door: Guus Bauer

Het is in de roman De naam van mijn broer van de Frans-Canadese schrijver Larry Tremblay (1954) duidelijk te merken dat hij tevens een gevierd dramaturg is. Het boek is opgebouwd als een toneelstuk in drie bedrijven en heeft als apotheose de opvoering van een speciaal voor de examenklas van een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic