De nacht van de begijnen

2

Artikelen 1

Aline Kiner verweeft in De nacht van de begijnen de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs. De vrouwelijke De naam van de roos!
Het grote begijnhof is een enclave waar ongetrouwde vrouwen, weduwen - arm of rijk - niet onderworpen zijn aan regels die de maatschappij vrouwen oplegt. Ze mogen er studeren, werken, het domein beheren; ze zijn vrij. Ysabel koos er al jong voor om zich er terug te trekken. Op een ochtend in 1310 ontdekt Ysabel aan de poort van het hof een verwilderd, in een cape gehuld jong meisje. Rode Maheut blijkt ontsnapt uit een gedwongen huwelijk met de Heer van Hainaut en ze wordt achtervolgd door een duistere Franciscaner monnik. Maar er is meer aan de hand: er doen geruchten de ronde over de Tempeliers, en vlak bij het hof wordt een medebegijn naar de brandstapel geleid vanwege haar godslasterlijke boek, dat onder geen beding een groter publiek mag krijgen.
De nacht van de begijnen is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
07 november 2018
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026344121 , 9789026344138


Artikelen over De nacht van de begijnen

  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijHebban recensie

    Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Middeleeuwse vrouwen op zoek naar vrijheid

door Anne-Claire Verham op 06-12-2018

De Franse schrijfster Aline Kiner dwaalde in Parijs graag rond de plek waar een uniek middeleeuwse begijnhof had gelegen, gefascineerd als ze was door de vrouwen die daar ooit woonden. Gelovige vrouwen, maar ook vrouwen die zich niet wilden voegen naar maatschappelijke conventies of de strenge restricties van een kloosterorde en meer vrijheid en zelfstandigheid zochten. Kiner besloot een boek...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic