De nieuwe Kratz

15

Over een kwartier verandert Juliens leven en dus ook dat van Neil. Vanachter de rododendrons aan het einde van de oprijlaan zal een Volvo tevoorschijn schieten, een gezinsmodel met airco. Over veertien minuten en acht seconden kan hij zijn rugzak en zichzelf in de auto deponeren en is hij verlost van het Pelzer-Hoffmann Instituut, nieuwe ouders krijgt hij. Het echtpaar Kratz. Julien Kratz wordt zijn naam.

De nieuwe Kratz is het verhaal van Julien en zijn nieuwe ouders Hildegard en Karl Kratz. Zij besluiten Julien in huis te nemen, nadat zij hun eigen zoon Maikie onder duistere omstandigheden hebben verloren. Julien hunkert naar een gewoon leven, Hildegard naar een gewone zoon. Maar allebei dragen zij een geheim met zich mee dat veel meer gevolgen heeft dan zij kunnen overzien. Een geestige, donkere en geweldig geschreven roman over een onalledaags gezin, schuld en tweede kansen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
15 oktober 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046819999 , 9789046820001

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Kanta Hebban Recensent

Beklemmende roman dendert aan de conclusies voorbij

door Kanta op 16-10-2015

Gerard van Emmerik (1955) blijft als auteur al enige decennia lang nét onder de radar. Hij debuteerde in 1993 met de verhalenbundel Iets scherps, een priem en heeft sindsdien verschillende romans en verhalenbundels uitgebracht, waarvan De kippenjongen (2011) hem enige internationale bekendheid verwierf: in 2014 werd het boek vertaald in het Hongaars. In maart van dit jaar kondigde hij zijn...


Lezersrecensies (1)

Onheilspellend vanaf de eerste pagina's

door: Eus Wijnhoven 1 like
Nadat hun enige zoon Michael is verongelukt (of ligt dat toch even anders?) besluiten Hildegard en Karl Kratz een kind van dezelfde leeftijd te adopteren: Julien. Deze zestienjarige jongen verblijft sinds twee jaar in het Pelzer-Hoffmann instituut, een tehuis voor wezen en kinderen wiens ouders...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic