De nieuwe Tao

0

Uitgeverij Academy of Happiness geeft het E-boek De nieuwe Tao uit, als opvolger van zijn 25 eeuwen oude Chinese voorganger de Tao te Ching. De nieuwe geeft een antwoord op de vraag waardoor de verhoudingen in de wereld nooit echt veranderen. Alles om de mens heen verandert, behalve de mens zelf, hij zit vast aan 20 illusies die er voor zorgen dat de oude wereld in stand blijft. De oplossing daarvoor is met zelfvertrouwen de illusies durven weg te werken. Het boek voorspelt een nieuwe menslievende wereld zonder bezit en geweld, die vreedzaam zal ontstaan. De nieuwe Tao geeft op drie vragen antwoorden: Waarom is de samenleving de afgelopen duizenden jaren niet wezenlijk veranderd? Hoe kan je de maatschappij volledig veranderen zonder geweld en op een menslievende manier? Hoe zal de nieuwe samenleving er uit gaan zien?

De oude Tao te Ching bespreekt hoe de wereld in elkaar zit en hoe men in het leven “juist” handelt. De nieuwe Tao richt zich niet zoals de oude op de machthebbers, maar op iedereen. Het verklaart hoe het mogelijk is dat de machtsverhoudingen de afgelopen duizenden jaren niet zijn veranderd. Daarnaast wijst het een nieuw pad (Tao) om een nieuwe wereld te laten ontstaan. Het boek prikt de illusies van macht en autoriteit door, maar ook die van liefde en bezit. De nieuwe Tao geeft een sleutel tot een nieuwe wereld, die zonder bezit is, geweldloos, kleinschalig, zonder machtsconcentraties, zonder godsdienst, maar wel spiritueel.

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
02 november 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789081928526

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic