De Nijl stroomopwaarts

0

DE NIJL STROOMOPWAARTS HET EGYPTE VAN DE FARAO'S
De blauwe rivier, de groene Nijlvallei en de okerrode monumenten in de woestijn... In dit boek begeleidt Marleen Reynders u op een kleurrijke reis door Egypte. U verkent het land van de farao's
stroomopwaarts langs de antieke snelweg 'de Nijl' en bezoekt indrukwekkende tempels en grafdomeinen.
Uw veelbelovende exploratie van de Nijlvallei start bij de metropool Ka met haar indrukwekkende museum en piramidenvelden. De megalomane rotstempels van Aboe Simbel zijn het eindpunt. De stad Amarna, de tempels van Abydos. Dendera, Karnak en Luxor, de graven in de Vallei der Koningen, het kunstenaarsdorp Deir el-Medina, het idyllische eiland Philae, maar ook minder bekende sites: ze liggen klaar voor verkenning!
De troeven van deze culturele reisgids? Heldere en gedetailleerde uitleg bij alle bezienswaardigheden. Noodzakelijke achtergrondinformatie over de Oud-Egyptische geschiedenis. samenleving en cultuur. Uitgestippelde parcours en praktische tips voor uw bezoeken. Handige kaartjes en plattegronden. Prachtige landschapsbeelden en luchtfoto's. Loepzuivere illustraties van artefacten. Uw reis begint nu!
MARLEEN REYNDERS studeerde Egyptologie aan de K.U.Leuven. Ze superviseerde de uitgave Kunstschatten uit Egypte en schreef het succesvolle Onder het oog van de zonnegod. Ze doceert cursussen over de Oud-Egyptische beschaving en begeleidt cultuurreizen naar Egypte.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
360
Laatste editie
28 juni 2007
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058264060
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic