De ondraaglijke zwaarte van het evidente 1 Je ris, je chante et je bois

1

Leo Feyaerts (Dessel, 1945) stond als Kempens student te midden van de Leuvense taalstrijd. Hij behaalde het licentiaat Moderne Geschiedenis in 1972 en onderwees aan het Bisschoppelijk College in Echt tot zijn pensionering in 2007. Naast zijn vakgebied behoren politiek, filosofie en literatuur tot zijn interessesfeer.
Deel I: De introverte Carlo uit de Antwerpse Kempen, student aan de Katholieke Universiteit van Leuven, wordt door de uitbundige “Boze Wolf†meegesleurd in het wereldje van alcohol en vrouwen dat het leven van de studentenclub Moeder Geelse tekent. Dit gezelschap verschaft hem de afleiding die hij nodig heeft om te kunnen omgaan met zijn familiale problemen, liefdesaffaires en pijnlijke jeugdherinneringen.
In Deel II komen zijn kameraad, Staf Van der Auwera, en Carlo's moeder aan het woord. Deel III levert zware kritiek op vooraanstaande filosofen als Adorno en Derrida.
De volledige trilogie biedt met een diep psychologisch inzicht een treffend tijdsdocument van het leven in microkosmos Leuven en de Antwerpse Kempen. Vernuftig geschreven met afwisseling, scherpe dialogen en tactvolle culturele referenties die getuigen van een schrandere blik op de wereld.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
262
Laatste editie
26 mei 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402132762

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,01
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,01
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic