De ondraaglijke zwaarte van het evidente Deel III

1

"Zij die menen dat zij hun tenten definitief hebben opgeslagen Jenseits von Gut und Böse zullen het ons, moeizame roeiers, nooit vergeven dat wij anders zijn aangezien wij hun paradijs van de soortmenselijkheid ontmaskeren als een semireligieuze utopie.
Anderzijds zullen zij, die nog steeds Diesseits von Gut und Böse op de terreinen van hun traditionele religies en filosofieën kamperen, het ons evenmin vergeven dat wij ook hun idealen afwijzen.
Want beeld je vooral maar niet in dat één van de bestaande religieuze, filosofische en ideologische bloedgroepen jouw oversteek zal waarderen. Zij, die Jenseits von Gut und Böse bivakkeren, zullen je een kogelregen van hatelijkheden en echte kogels in de rug schieten uit on-verschilligheid en linkse tolerantie. En de religieuze, filosofische en ideologische bloedgroepen, die Diesseits zijn gelegerd, zullen jouw concurrentie vervloeken omdat jij met riemen roeit (= onderscheidingen hanteert) die zij verafschuwen en omdat hun leer voorschrijft dat de ongelovigen moeten worden geliquideerd en omdat jij hun heilsverwachtingen, hetzij die van een aards paradijs, hetzij die van een hemels Elysion, ontmaskert als een utopie." (p.257-258)
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Aantal pagina’s
516
Laatste editie
12 januari 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402140019
Bestel dit boek vanaf  €30,85 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic