De ontmaskering van Timboektoe

0

Tot tweemaal toe doorkruisten Thecla en Benno Graas op een oude motor het Afrikaanse continent, zonder te weten dat zij door het ondoordringbare aura van een van de meest tot de verbeelding sprekende steden waren gereden: Timboektoe... Een mythische legende aan de einder van de Sahara.
Beide keren leek hun route zich dwalend af te wenden van dat mysterieuze oord en pas thuisgekomen drong het tot ze door dat deze magische stad aan de einder echt bestaat.
Hun fascinatie voor het onbekende resulteerde in een derde onderneming. Dit maal kozen zij voor een oud schip om zich, samen met lokale Touaregs, Bambara's, Fula's en Bozo's te laten afzakken over de rivier de Niger, naar deze stad aan de einder.
Het vooruitzicht, ontspannen met de stroom mee over de levensader van Mali, mondde echter uit in een bizarre en weerzinwekkende ervaring, waarbij je als weldenkend mens terstond had omgekeerd! Maar de magische lokroep van Timboektoe droeg een ontembare aantrekking als wel afwijzing in zich, die als een mistige schaduw om ontmaskering vroeg. Het werd een onwaarschijnlijk avontuur...

Het debuut van Benno graas 'Het aarden Beest' werd verkozen tot Beste Reisverhaal
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
08 december 2014
Uitgeverij
B.M. Graas Uitgever
ISBN
9789090286822
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic