De onzichtbare broeders

4

Een jonge vrouw, Mai-Britt, pleegt zelfmoord in een café in Parijs. Terwijl haar man rouwt, legt haar ex-man Even Vik zich niet bij de feiten neer en gaat op onderzoek uit. Gaandeweg raakt Even ervan overtuigd dat Mai-Britt werd gechanteerd. Een uitgeverij had haar de opdracht gegeven om een boek te schrijven over Isaac Newton. Bij haar research voor dit boek was Mai-Britt onverwachts op de duistere en verborgen kant van de beroemde natuurkundige gestuit. Newton was zeventien jaar lid van een geheime broederschap. Diezelfde broederschap echter dreigde hem zijn vermeende formule voor een levenselixer te ontfutselen.
Even Vik ontdekt dat Mai-Britt vele sporen heeft achtergelaten en hij lijkt de enige te zijn die in staat is deze te duiden. Maar waarom moest Mai-Britt sterven voor een driehonderd jaar oud geheim?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
De usynlige brødre
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 augustus 2008
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056722357
Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Geobsedeerd door cijfers

door Jean-Paul Colin op 03-09-2007

Men noemt hem de Noorse Emberto Eco. Niemand minder dan Kurt Aust (1955) valt dit compliment ten deel. De Noor, geboren en getogen in Denemarken, heeft een voorliefde voor historische gebeurtenissen die zich afspelen eind zeventiende en begin achttiende eeuw. Ook in zijn onlangs verschenen thriller De onzichtbare broeders  wijkt de auteur niet veel van dit principe af. Met Newton in een hoofdrol...


Lezersrecensies (1)

Boeiend verhaal dat te laat op gang komt

door: Bert Peene 1 like
Een verhaal vertellen is in zekere zin een kwestie van geven en nemen. De verteller vraagt tijd en geduld van de lezer en beloont hem daarvoor met aanwijzingen over het wat, hoe en waarom van het misdrijf; want het gaat hier natuurlijk over misdaadliteratuur. De dosering en het raffinement waarmee...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic