De oorlog in beeld - Schiermonnikoog 1940-1945

,

1

Niet eerder is een boek verschenen over het leven op Schiermonnikoog tijdens de 2e Wereldoorlog. In zeven hoofdstukken wordt in dit boek een intrigerend en een zo compleet mogelijk beeld geschetst van het eiland tijdens de periode 1940-1945.

Een beeld waarin de menselijke maat voorop staat. Wat hield de oorlog in voor de gewone eilander en de gewone militair, geallieerd of Duits? Hoe begon de oorlog op Schiermonnikoog? Wie waren en hoe leefden de Duitse bezetters? Wat waren de gevolgen van de luchtoorlog en de bombardementen? Wat betekende de bouw van de Atlantik Wall voor het eiland? Hoe ging het dagelijkse leven door? En tot slot, hoe eindigde de oorlog op Schiermonnikoog op 11 juni 1945?

Dit boek bevat inleidende teksten, maar vooral veel beeld: ruim 200 veelal niet eerder gepubliceerde foto's en documenten. Een onmisbaar boek voor iedereen die van Schiermonnikoog houdt. 

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
01 januari 2010
Uitgeverij
Kolstein, Boekhandel
ISBN
9789080680463

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic