De oorlog in mij

De oorlog in mij

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De oorlog in mij
Het levensverhaal van Baruch Kojocaru

De oorlog in mij is een ontroerend oorlogsportret voor de lezers van Kinderjaren van Jana Oberski. De Joodse Baruch Kojocaru groeit op in Botosani, Roemenië. Als de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog het land binnenvallen, wordt de dan vijfjarige Baruch op weg naar werkkamp in Transnistrië gered en duikt hij onder. Na te zijn verraden, moet hij alsnog op transport.

Door een ruilhandel kan Baruch samen met een groep kinderen het kamp in 1944 verlaten en bijna twee jaar lang zwerven ze door Centraal-Europa. Uiteindelijk vertrekt hij met duizenden vluchtelingen op een boot naar Palestina. Het schip wordt bij aankomst beschoten en naar Cyprus gestuurd. Na een maandenlang verblijf in een doorgangskamp mag Baruch alsnog naar het beloofde land.

Maar in het vrije Israël en later in Amsterdam blijkt het leven niet altijd zo mooi als hij had gehoopt. Hij begint een zoektocht naar zijn familie, de mensen die hem gered hebben en vooral naar zichzelf. De oorlog in mij is een ontroerend portret van een bijzondere man die ondanks de trauma’s van de Tweede Wereldoorlog altijd is blijven geloven in de liefde en het leven.

Barbara Bulten (1968) stamt uit een Joodse schrijversfamilie. Eerder verschenen van haar hand onder andere de non-fictieboeken Het Mysterie Overhoeks en IJstijd. De Oorlog in mij is haar eerste literaire werk.

Over de hoofdpersoon
Baruch Kojocaru (1932) is geboren in Roemenië en woont in Amsterdam.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
24 mei 2019
ISBN
9789026347801
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie