De oorlog van Isis

4

Artikelen 1 Lijsten 1

Opeens waren ze overal in het nieuws: de radicale strijders van ISIS. Met zwarte vlaggen, hun gezichten verborgen onder sjaals, reden ze in colonne via de tv de huiskamers binnen als het nieuwe, islamitische gevaar. Ze veroverden grote steden in Syrië en Irak en legden de inwoners de strenge islamitische wetgeving op. Ze riepen een eigen islamitische staat uit en probeerden die met de moderne wapens die ze onderweg buitmaakten uit te breiden. Hele groepen mannen – soldaten en burgers – werden afgeslacht, westerlingen werden ontvoerd en onthoofd, en vrouwen en kinderen buitgemaakt. De vrouwen misbruikt en verhandeld als seksslaven, de kinderen klaargestoomd in ISIS’ extreme vorm van de islam. Wat is ISIS eigenlijk – of IS, naar de islamitische staat die ze uitriep? Waar komt de organisatie vandaan, wat wil ze eigenlijk en waarom? Wat maakt deze groep agressieve baardmannen zo aantrekkelijk voor de jonge mannen en zelfs vrouwen die zich naar Syrië en Irak laten lokken? En wat houdt die oorlog van ISIS eigenlijk in?

Journalist Judit Neurink (Goor, 1957 en correspondent in Irak voor Trouw en De Standaard) maakt vooral voor wie niet zo thuis is in het Midden-Oosten inzichtelijk hoe het kwam dat een groep extreme moslims die het liefst terug willen naar de begindagen van de islam, in korte tijd het wereldnieuws is gaan beheersen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
27 februari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293781 , 9789054293927


Artikelen over De oorlog van Isis

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Een gevaarlijke bende.

door: Dirk 1 like
Dit boek heeft mijn waardering omdat de schrijfster op een zeer duidelijke manier een beeld schetst over het ontstaan van een organisatie die nergens voor terugschrikt. Bijna iedereen weet intussen hoe ze zich uiten, en mensen tot hun slaaf willen maken om alzo een soort nieuwe geloofsorde te...

Een volledig naslagwerk over het ontstaan van ISIS

door: Ingridje 1 like
Dit boek gaat over het ontstaan en opmars van ISIS. Namen als Al-Qaida, Sadam, Hussein, Assad, Maliki worden in één adem samen genoemd met die van ISIS, voorheen IS (Islamitische Staat). Hun hoofddoel: het besturen van een eigen staat op basis van de Sharia-wetgeving. Wat als een onderdeeltje van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic