De oorlog was toch voor iets goed

3

De achtergrond is gruwelijk, maar ondanks alle verschrikkingen worden mensen ook tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd. In het verzet, in de schuilkelder, in het sanatorium en zelfs in de kampen houdt de liefde mannen en vrouwen overeind. In conflictsituaties komt immers niet alleen het lelijkste in de mens naar boven, maar vaak ook het mooiste. 'De oorlog is toch voor iets goed geweest' stond op een huwelijkstelegram voor de ouders van Frieda Joris die mekaar leerden kennen bij het verplegen van gewonden na de V-bom op de Antwerpse cinema Rex.

In tien echt gebeurde liefdesverhalen wordt de lezer naar het Belgische verzet, maar ook naar de kampen van Breendonk, Dachau en Mauthausen gevoerd. Hij gluurt mee over de schouders van onze regering in ballingschap in Londen, wordt getuige van de landing in Normandië en volgt bevelhebber Jean-Baptiste Piron op de voet als die met zijn brigade Brussel bevrijdt. Oorlogsgeschiedenis verteld aan de hand van levensverhalen. Deze liefdesverhalen eindigen niet met de wapenstilstand.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
26 augustus 2016
Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059087491

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic