De oorlog zit me op de hielen

0

De oorlog zit me op de hielen
Hans Teengs Gerritsen, 1907-1990
Hans Teengs Gerritsen gold na de oorlog als een boegbeeld van het verzet en een intimus van prins Bernhard. Arno Bornebroek beschrijft de raadselachtige en dramatische levensloop van een ondoorgrondelijke oorlogsheld.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Hans Teengs Gerritsen (1907-1990) een prominente rol in het verzet. Als overlevende van de concentratiekampen Natzweiler en Dachau verwerkte hij zijn ervaringen door zich in te zetten voor de oorlogsgetroffenen. Hij stond aan de basis van de Oegstgeestse kliniek voor oorlogsslachtoffers Centrum ’45. In 1972 kwam hij bij het geruchtmakende debat over de Drie van Breda uitvoerig in het nieuws. Ook kreeg hij grote bekendheid door zijn vriendschap met prins Bernhard en zijn rol in het Lockheedschandaal.
De oorlog zit me op de hielen is de biografie van een man wiens leven verbonden was met de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Arno Bornebroek promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op de biografie Een heer in een volkspartij over minister-president Th. Heemskerk (1852-1932).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
25 februari 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085068075
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic