De oorlogsdagboeken van Louis Barthas 1914-1918

,

0

'volstrekt onmisbaar boek (met een grondige inleiding, in een keurige vertaling, en fraai vormgegeven). Jazeker: een onmisbaar boek.' - Standaard der Letteren

Nieuw in deze vijfde editie is het voorwoord van Piet Chielens, coördinator van het onlangs ingrijpend vernieuwde In Flanders Fields Museum in Ieper.

De oorlogsdagboeken van Louis Barthas vormen een schokkend relaas over de Eerste Wereldoorlog. Barthas, een eenvoudige tonnenmaker uit Zuid-Frankrijk, getuigt hierin met een vlijmscherpe pen van het harde leven in de loopgraven. De anti-militarist maakt de bloederige oorlog als korporaal mee aan het westelijk front, in de plaatsen en streken die zijn getekend door La Grande Guerre: Lorette, de Somme, Tahure, Verdun, Chemin des Dames.
Barthas beschrijft de waanzin ervan en stelt de onverschilligheid van de legerleiding aan de kaak. Zijn boek is een aantijging, maar vooral een persoonlijke geschiedenis, een beschrijving van de oorlog op de vierkante centimeter.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
01 mei 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059373280

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic